05/05/2017

“La violència en l’esport és culpa de tots”

Pere Escobar explica a la Biblioteca Jaume Fuster el problema de la violència en l'esport i el tractament als mitjans

“El problema de la violència a l’esport som tots nosaltres”, afirmà el veterà periodista esportiu Pere Escobar en una xerrada a la Biblioteca Jaume Fuster. “Fa vergonya llegir amb tanta freqüència als diaris episodis de comportaments tant lamentables i que no haurien de ser publicats a les pàgines esportives, sinó a les de successos, de la crònica negra o de tribunals però, tot i això, els diaris encara funcionen com a reflex de la realitat i ens ofereixen un motiu de reflexió.”

Pere Escobar, que actualment col·labora amb el programa “Tot gira”, de Catalunya Ràdio, va fer una crida a la societat, a les famílies, els ensenyants, les entitats esportives i organisme rectors de l’esport, així com als professionals de la premsa i els mitjans de comunicació. “Tots hem perdut part de la nostra responsabilitat”, digué. “Els mitjans ja no són els de abans, i és fàcil deduir-ho si comparem l’exemplar d’un diari d’avui amb el de deu anys enrere. S’han convertit en centres de venda on el poder de la publicitat és aclaparador”.

Violència a l'esport i mitjans (5)

També es va expressar sense embuts, pel que fa als periodistes militants, que no fan informació –tothom porta a sobre la seva samarreta- i assenyalà que s’ha de lluitar contra els pamflets. “Un exemple el tenim en columnistes que signen amb el seu número de soci del club X (mai no he estat soci de cap club)”.

Segons el conferenciant, el problema de la violència hi té molt a veure amb la cultura i els valors, a saber aprendre a controlar les frustracions. La pràctica de l’esport és un joc que forma part de l’ensenyament i s’ha de saber perdre i també guanyar. Aquí sobren –afegí- els radicalismes, moltes vegades fomentats pels clubs, que convoquen rodes de premsa que són una broma, sense preguntes, fora de tota responsabilitat. “El futbol no és tot el que veiem, també és un nen amb una samarreta feta amb tires de plàstic i que juga amb una pilota impossible en un camp de refugiats”.

El periodista va ser presentat pel president del Consell de la Informació de Catalunya, Roger Jiménez, qui va recordar que era el dia mundial de la llibertat de premsa i que la llibertat ha d’anar sempre  acompanyada de la veritat i del compromís dels periodistes amb els valors de l’esport, del joc net i la solidaritat.

 

pere-escobar-cartell-retallat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: