CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Mitjans de comunicació i corrupció: vigilants o encobridors?

El proper dimecres 2 de març a les 19,30 hores, Roger Jiménez, president del Consell de la Informació de Catalunya, intervindrà en el marc de l’Espai de reflexió i debat sobre Política i Societat de Les Veus de la República,  en una sessió sobre mitjans de comunicació. Es parlarà sobre el seu paper com a garants del bon govern focalitzant-ho amb la corrupció dels darrers anys: vigilants o encobridors?

cropped-gente14

En democràcia, els mitjans de comunicació fan de quart poder o contrapoder, doncs fiscalitzen l’acció dels altres tres: el legislatiu, l’executiu i el judicial. Se’ls ha arribat a considerar com el parlament en paper, ja que a les seves pàgines s’hi hauria de desenvolupar bona part del debat polític. Després d’una dècada on la corrupció  havia passat pràcticament desapercebuda, a principis dels noranta, els escàndols que van afectar al partit socialista, van marcar l’inici a Espanya de la cultura política de l’escàndol. Però la corrupció no ha explotat com a mal endèmic de la societat fins a voltants del 2008, precisament coincidint amb l’esclat de la crisi econòmica. Vol dir, doncs, que la corrupció no existia fins llavors? Per quin motiu comencen a parlar-ne tant els mitjans? La tendència dels darrers anys és prioritzar l’audiència o la difusió en detriment de la informació. I tenint en compte la dependència econòmica dels mitjans, és possible que aquests hagin vist en la corrupció un escàndol més en comptes d’una problemàtica que cal resoldre?

Més informació a lesveusdelarepublica.wordpress.com

Intervindran:

Roger Jiménez, actualment president del Consell de la Informació de Catalunya (CIC) i més de 50 anys de trajectòria periodística.

Sergi Picazo, cap de redacció del mitjà digital Crític i professor associat de periodisme a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Data: dimecres 2 de març, a les 19:30 a la Casa Orlandai. 

Adreça: CASA ORLANDAI
C/ Jaume Piquet, 23
08017 BARCELONA
TEL: 93 252 42 62

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *