CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

L’informe-memòria del CIC ja disponible a la web

El Consell de la Informació de Catalunya, amb l’aprovació del CIC i del Patronat, ha publicat la darrera memòria corresponent a l’any 2014. En l’informe figuren els expedients resolts durant l’any, la memòria econòmica i les activitats portades a terme pel CIC, entre d’altres.

memòria FCIC 2014

documentsblog

Destaquem però la presentació feta pel president del CIC, Roger Jiménez:

L’any 2014 ha estat un període d’intensa renovació al sí del Consell de la Informació de Catalunya. En el moviment d’altes i baixes de consellers es fa necessari prendre comiat d’en Santiago Ramentol, qui portava més de quinze anys com a membre del CIC, del qual ha estat secretari general i conseller responsable d’activitats diverses, sempre al servei de l’ètica periodística i com impulsor de l’entitat en tant que mediadora entre els ciutadans i els mitjans de comunicació.
A finals del 2014 s’ha reincorporat Begoña Muñoz a la secretaria tècnica desprès d’un any de baixa per maternitat. Entre les seves tasques destaquen la renovació del web del CIC, que permet un més fàcil accés, així com la dinamització de les xarxes socials que faciliten la difusió dels comunicats, les activitats que es porten a terme i altres temes relacionats amb la ètica periodística.
Una comissió del CIC integrada per la anterior presidenta, Llúcia Oliva, Salvador Alsius, Montxo González Cabezas, Santiago Ramentol i l’actual president, Roger Jiménez, van lliurar a la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya el Codi Deontològic modificat, especialment amb annexos relatius al fotoperiodisme i els nous paranys deontològics que presenten Internet i les xarxes socials. La intenció del CPC és sotmetre les innovacions a un proper congrés de periodistes, tal com es va fer amb la aprovació del Codi Deontològic el 1992.
Aquest any, el nombre de mitjans adherits al CIC ha pujat de manera exponencial fins arribar als voltants dels 80, un factor demostratiu de que l’entitat manté viva la seva presència entre les publicacions tradicionals i les digitals. El nombre de queixes rebudes es manté a un ritme apreciable, però fora desitjable una major complicitat del públic en la tasca de fer valdre la vigència del Codi Deontològic en uns moments convulsos i de gran confusió pel que fa a la professió periodística. Aquests és un dels punts més importants de les intervencions públiques dels responsables del CIC i d’altres membres de la professió a les biblioteques públiques, universitats i centres cívics. Així mateix, el president del CIC i el secretari general, Roger Jiménez i Albert Garrido, van participar el mes d’octubre a la reunió de consells de premsa europeus, celebrada a Brussel·les, on van tenir la oportunitat de presentar les darreres innovacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *