CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El CIC recorda el criteri 9 del Codi en el tractament informatiu de la tragèdia aèrea

Avui, un dia de dol per la tragèdia de l’accident d’avió d’ahir als Alps francesos, el CIC vol recordar a mitjans de comunicació i periodistes, especialment en casos com aquest, que el criteri  9 del Codi Deontològic de la professió periodística exigeix respectar el dret de les persones a la seva pròpia intimitat i imatge, especialment en casos o esdeveniments que generin situacions d’aflicció i dolor. El mateix article insisteix en que cal evitar la intromissió gratuïta i les especulacions innecessàries sobre els sentiments i circumstàncies, especialment quan les persones afectades ho explicitin.

“Respectar el dret de les persones a la seva pròpia intimitat i imatge, especialment en situacions de vulnerabilitat i malaltia i en casos o esdeveniments que generin situacions aflicció o dolor, evitant la intromissió gratuïta i les especulacions innecessàries sobre els seus sentiments i circumstàncies, especialment quan les persones afectades ho explicitin”.

Així mateix, el CIC es fa ressò de les Recomanacions sobre el tractament informatiu de les tragèdies personals que va fer el Consell de l’Audiovisual de Catalunya

 

Logo-CIC-positiu-colorweb

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *