14/11/2013

Gran Germà d’última generació

L’operació massiva d’espionatge de l’Agència Nacional de Seguretat (NSA, per les seves sigles en anglès), que va acumular metadades de 70,3 milions de comunicacions telefòniques fetes a França entre el 10 de desembre del 2012 i el 8 de gener del 2013, revelada per Edward Snowden i feta publica recentment pel diari francès “Le Monde”, ha obert de nou el debat sobre trobar un equilibri entre seguretat nacional, llibertats públiques i dret a la informació.

Albert Garrido, Secretari General del CIC, analitza en aquest article la fixació dels límits de la preservació de la vida privada en el marc d’una política de seguretat en què els europeus són objecte d’espionatge dels Estats Units, que compta amb la col•laboració entregada dels gegants de les noves tecnologies.

http://blogs.elperiodico.cat/bloglobal/gran-germa-dultima-generacio/

Saul Loeb AFP Getty Images

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: