CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

El CIC i el CAC col.laboraran en la tramitació de les queixes sobre els mitjans

El president del CAC i la presidenta del CIC signen un conveni que estableix el procediment per gestionar les queixes i les reclamacions adreçades a cada entitat.

El president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Roger Loppacher, i la presidenta del Consell de la Informació de Catalunya (CIC), Llúcia Oliva, han signat un conveni de col·laboració entre els dos organismes. L’acte es va dur a terme el 31 de maig a la seu del CAC.

cic-cac

El conveni preveu que el CAC i el CIC col·laborin en la tramitació de les queixes i les reclamacions que les persones usuàries dels mitjans de comunicació presentin davant aquestes entitats i que puguin incidir en l’àmbit de les competències de cadascuna de les entitats.

Per una banda, el CAC es compromet a trametre al CIC totes les queixes i/o les reclamacions formulades per part dels ciutadans que, segons el parer del CAC, facin referència a un pretès incompliment del seu Codi deontològic, sens perjudici de I’exercici, per part del CAC, de les competències i les atribucions que li corresponen legalment.

Per l’altra, el CIC es compromet a trametre al CAC totes les queixes que es refereixin a matèries incloses dins de I’àmbit de competència del CAC, sens perjudici de les funcions que exerceix el CIC com a entitat privada d’autoregulació.

Per tal de fer el seguiment del conveni, es crearà una comissió integrada per dues persones, representants de cadascuna de les entitats signants.

El CIC és una entitat constituïda pel Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC) destinada a esdevenir un òrgan d’arbitratge privat i independent amb la finalitat de vetllar per l’acompliment dels principis d’ètica professional periodística que conté el Codi deontològic aprovat per la Junta de Govern del CPC.

Per rebre l’arbitratge del CIC, qualsevol persona por presentar una queixa per la lesió comesa per un mitjà de comunicació. No obstant això, el CIC pot actuar d’ofici davant qualsevol assumpte que consideri de transcendència. Les seves resolucions vinculen les parts que accepten l’arbitratge voluntàriament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *