CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Les tres etapes del periodisme d’investigació, segons Xavier Vinader

Si en l’anterior post del nostre blog recollíem una part de les reflexions fetes pels periodistes Xavier Vinader i Llúcia Oliva a la xerrada “Una mirada crítica al periodisme d’investigació”, que va organitzar el CIC el passat 25 d’abril a El Corte Inglès, avui us deixem un vídeo on el periodista plasma les 3 etapes del periodisme d’investigació. 

Val la pena citar una fase del periodisme d’investigació que Vinader denomina com elperiodisme de dossier. Un moment en el que grups interessats fan arribar als mitjans dossiers de determinats per rivalitats i així emmascarar en periodisme d’investigació el que no ho és.

“Estem en un moment en que les empreses periodístiques, degut a la crisi, han vist al periodistes d’investigació com a personatges incòmodes, i opten per fer-los desapareixer de les redaccions”, conclou el periodista Xavier Vinader.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *