CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Xavier Vinader: Els periodistes d’investigació són més necessaris que mai

El periodisme d’investigació està molt malmès però, en el moment polític i econòmic en el que ens troben, és més necessari que mai. Aquesta ha estat la conclusió del periodistaXavier Vinader, convidat pel Consell de la Informació de Catalunya a la xerrada “Una mirada crítica al periodisme d’investigació”. 

xerrada-vinader-cic-sala

A la Sala Àmbit Cultural de El Corte Inglès, al voltant d’una trentena de persones, van poder escoltar el passat dijous a un reconegut periodista d’investigació, el qual va plasmar en poc més de mitja hora una visió històrica del periodisme d’investigaciófins a l’actualitat. Preocupat per l’allau d’informació que en aquest moment tenen els ciutadans, assenyala que “això només ens porta a la desinformació”.

Podeu sentir una part de la seva intervenció en el següent vídeo:

D’altra banda, la presidenta del Consell de la Informació de Catalunya, Llúcia Oliva, va explicar als assistents, com a presentació de la xerrada, la funció que té encomana el CIC, com a defensor d’un periodisme ètic i de qualitat. Llúcia Oliva va destacar que “el periodisme que sobreviurà és el periodisme ètic” i va afirmar que aquesta serà la manera com el periodisme “recuperarà la credibilitat davant la societat”.

En aquesta etapa juguen un paper important entitats com el Consell de la Informació de Catalunya, que rep les queixes de ciutadans i entitats quan consideren que un mitjà de comunicació ha pogut vulnerar el Codi Deontològic de la professió periodística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *