16/04/2013

El CIC, al II Congrés Internacional d’Ètica de Sevilla

El Consell de la Informació de Catalunya va estar present al II Congrés Internacional d’Ètica als mitjans de comunicació que s’organitzà  la primera setmana d’abril i que a la sessió inaugural va tenir com a ponent el professor Cliff Christians, de la Universitat de Illinois, qui va parlar sobre la veritat a l’era de la informació global. La presidenta del CIC, Llúcia Oliva, va presentar l’estudi sobre l’experiència de 15 anys d’activitats del Consell de la Informació de Catalunya, i el conseller del CIC Roger Jiménez, una comunicació relacionada amb els corresponsals de premsa a l’estranger.

cic-congres-sevilla-etica

El II Congreso Internacional de Ética de la Comunicación va reunir, a la Facultat de Comunicació de la Universidad de Sevilla, a més d’un centenar de professionals que van debatre sobre els reptes ètics de la pràctica periodística.

Durant la darrera jornada, sota el títol La profesión periodística frente a los retos éticos, van intervenir entre d’altres, la presidenta de la  Federación de Asociaciones de Periodistas de España (FAPE), Elsa González, qui va  afirmar  que “la sortida de professionals consolidats redueix la qualitat del periodisme”. González va destacar que “sense credibilitat no existeix el periodisme, perquè el professional de la informació aporta aquest  plus de qualitat, contextualitza, destaca el que es fonamental, contrasta fonts, i ho explica, o hauria de fer-ho, bé”. En aquesta mateixa línia es va pronunciar també la presidenta del CIC, Llúcia Oliva, qui va declarar que les queixes més habituals que rep el CIC són sobre el racisme i la xenofòbia. Tanmateix va destacar que els criteris 12, 2, 1 i 9 del Codi Deontològic són els que més s’han vulnerat, segons l’estudi fet públic pel CIC.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: