CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Els òrgans de la FCIC es renoven per seguir defensant el Codi Deontològic

Octubre ha estat un mes important pel Consell de la Informació de Catalunya (CIC). S’han renovat els seus dos òrgans de funcionament, el Patronat i el Consell; i s’han aprovat els nous Estatuts, per reforçar el seu compromís davant del Codi Deontològic, i per ser més eficients en la tasca assignada.

En aquesta nova etapa, el CIC vol continuar defensant els valors d’un periodisme seriós i compromès, amb una energia renovada. En uns moments crítics en què la crisi econòmica ens està posant una prova, el Consell es reafirma en els seus objectius de servei públic.

Quatres anys d’esforç per endavant

La Fundació Consell de la Informació de Catalunya i el Col.legi de Periodistes de Catalunya com a entitat fundadora, han designat als seus membres entre entitats,universitats, periodistes i experts dels diferents sectors de la societat.

llucia_oliva_cic lluis_de_carreras_cic

Al capdavant, la periodista Llúcia Oliva  continua com a presidenta, després de ser escollida l’octubre de 2008, i s’ha encarregat de portar a terme el procés de reforma de l’entitat.

L’advocat Lluís de Carreras ocupa el càrrec de secretari general, en substitució del veterà periodista Josep Maria Cadena. Carreras és especialista en dret de la informació i autor de llibres com “Las normas jurídicas de los periodistas”, “Derecho Español de la Información”, “Régimen Jurídico de la Información” i “La Ràdio i la Televisió a Catalunya, avui”.

Un Patronat representatiu

Onze membres formaran l’òrgan de govern de la Fundació, el qual administrarà i representarà a la mateixa d’acord amb la Llei i els Estatuts.

Els membres designats són representants d’entitats vinculades amb ètica i compromeses socialment, com l’OCUC o el Col.legi de Psicòlegs de Catalunya. També tindran representació quatre universitats amb estudis de periodisme, i per primera vegada, mitjans públics i privats.

Un Consell de la Informació paritari 

El nou Patronat ha buscat la màxima paritat per escollir els membres del CIC . Així , el Consell el formaran set homes i sis dones que s’encarregaran de resoldre les queixes rebudes per la presumpta lesió del Codi Deontològic.

Experts en educació, immigració, ètica periodística, medicina, dret, formaran el nostre equip de treball.

El dia 12 de desembre al Caixaforum, juntament amb el Col.legi de Periodistes, farem una conferència sobre ètica i periodisme. Explicarem també als assistents les principals novetats per aquesta nova etapa. I, amb motiu dels 15 anys del CIC, presentarem l’estudi sobre la trajectòria del Consell, quinze anys de treball i defensa del Codi Deontològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *