30/10/2012

Constitució del nou Patronat i Consell de la Informació de Catalunya

La Fundació Consell de la Informació de Catalunya renova el seus òrgans

L’entitat que vetlla pel compliment del Codi Ètic dels periodistes catalans ha estrenat un nou patronat i ha renovat els membres del consell que gestiona les queixes dels ciutadans quan consideren que s’ha vulnerat aquest codi deontològic.
La periodista Llucia Oliva i l’advocat Lluís de Carreras han estat elegits com a presidenta i secretari general de la Fundació i del Consell de la Informació de Catalunya (FCIC). Oliva ja ha presidit la Fundació en els darrers quatre anys i de Carreras substitueix el fins ara secretari general, el periodista Josep Maria Cadena.

En aquesta nova etapa, a la Fundació hi estan representats el Col.legi de Periodistes de Catalunya, el Col.legi d’Advocats de Barcelona, el Col.legi de Psicòlegs de Catalunya, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, l’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya i quatre universitats amb estudis de periodisme (Universitat Ramon Llull, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Rovira i Virgili).
Per primera vegada, hi ha representants de mitjans públics i privats, a través de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Ediciones Primera Plana, que formen part de la FCIC en nom d’aquests sectors.
El Consell de la Informació de Catalunya, que estudia les possibles vulneracions del Codi Deontològic, està representat per sis destacats periodistes i set prestigiosos representants de la societat catalana.

Els membres integrants del CIC són: Salvador Alsius, Pilar Aymerich, Mercè Ibarz, Roger Jiménez, Montserrat Minobis, Santiago Ramentol, Fabricio Caivano, Jaume Flaquer, Teresa Freixes, Magda Oranich, Carles Ruiz, Josep Terès i Imma Tubella.

El Consell de la Informació de Catalunya va ser creat l’any 1997 pel Col·legi de Periodistes de Catalunya i constituït com a Fundació l’any 1999. És una entitat sense afany de lucre, encarregada de vetllar pel compliment dels principis i criteris d’ètica professional del periodisme continguts en el Codi Deontològic.
Qualsevol persona física o jurídica pot presentar un escrit de queixa al Consell de la Informació per la presumpta lesió comesa en un mitjà de comunicació dels principis reconeguts al Codi Deontològic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Compartir

Amb el suport de: