CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Seu del Col.legi de Periodistes de Catalunya (a les 17 hores)

Reflexions ètiques al voltant del documental salvadoreny COLIMA
Emissió i debat del documental, amb la presència del seu director, Oscar Orellana

Colima es un documental que explica la lluita d’una mare salvadorenya que durant 28 anys va remoure cel i terra per trobar les despulles de la seva filla adolescent i d’una amiga, assassinades durant la guerra civil. La realització del treball va durar dos anys i mig, donat que va caldre una gran tasca d’investigació per donar resposta a preguntes que fins llavors no la tenien: com van morir les noies?, on les van enterrar?, qui son ser els responsables del crim…? La trobada entre els presumptes criminals i la família és un dels moments més impressionants del reportatge, així com el seu tractament.

Oscar Orellana es el director de Colima , produïda per Audiovisuales UCA, productora de la Universitat Centramericana d’El Salvador. Segons Orellana, Colima no es el típic documental periodístic, sinó que és cine sobre la realitat: una historia explicada dramàticament com si fos una pel·lícula de ficció, però amb personatges i argument reals, filmada en el mateix moment en que tenen lloc els fets.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *