CLICKBAIT El Col.legi de Periodistes, el Consell de la Informació de Catalunya i onze universitats denuncien el ‘clickbait’ com una amenaça pel periodisme

En defensa dels valors ètics del periodisme

Noves incorporacions al Consell de la Informació de Catalunya

El Ple del Patronat de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya (FCIC) va aprovar el passat dilluns la incorporació com a membres del Consell de Angeles Yetano i Ruth Rodríguez, cobrint així les baixes de Teresa Freixes i Santiago Ramentol, que per motius professionals van deixar el CIC. Aquest és el perfil professional de les dues noves conselleres del CIC, que prendran possessió del seu càrrec en la primera reunió trimestral que convoqui el CIC:

Angeles Yetano Laguna Llicenciada en Filologia romànica, especialitat Llengua francesa i literatura, Universitat de Saragossa 1964-1969. Lectora d’espanyol a la Facultat de Lletres de la Universitat de Toulouse-Le Mirail, França, 1969 a 1972. Catedràtica de Francès en diversos IES de Barcelona i a l’Ensenyament a Distància. Professora d’espanyol per a estrangers en cursos d’estiu a Salamanca i a la Universitat de Saragossa a Jaca. Máster d’estudis Euro-àrabs a la Universitat de Girona. Col·labora des dels anys 90 a la Fundació Bayt-alThaqafa, centre d’acollida d’immigrants musulmans a Barcelona i St. Vicenç dels Horts, especialment amb dones i nens. 

foto_angeles-yetano

Ruth Rodríguez Martínez és doctora en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid. És professora de Periodisme en el Departament de Comunicació de la UPF i és membre del Grup de Recerca en Periodisme de la UPF. Les seves principals línies d’investigació són el periodisme cultural, l’ètica en els mitjans i el periodisme digital. Ha participat en diversos projectes d’investigació finançats pel Ministeri i la Comissió Europea. És investigadora principal del Projecte d’Investigació “MediaACES. Accountability i Cultures Periodístiques a Espanya. Impacte i proposta de bones pràctiques en els mitjans de comunicació espanyols” (MINECO / FEDER, UE, ref: CSO2015-66404-P).

 

portraitRuthRodriguez

El  Consell de la Informació de Catalunya està integrat per un conjunt de dones i homes que tenen com a missió jutjar les transgressions de la deontologia periodística que els mateixos periodistes han plasmat en el Codi. La varietat mateixa dels seus membres garanteix la seva independència de criteri: juristes, sociòlegs, professors d’ètica, de deontologia, de comunicació, metges, responsables d’entitats cíviques i periodistes. Hi ha, en el Consell, molts noms ben coneguts i reconeguts, amb una participació absolutament gratuïta i desinteressada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *